ANBI regels vanaf 2021

In verband met de verplichte nieuwe ANBI-regels vanaf 1 januari 2021 hierbij de volgende informatie:

Stichting Zwerfkattenhulp, Administratie: Choorstraat 89, 2681 AR  MONSTER. De opvang zit op een ander adres en is alleen OPEN OP AFSPRAAK. Telefoon 0174 en dan 50 36 05. Wij nemen GEEN dieren van particulieren op, gevonden dieren moet u gewoon naar het plaatselijke asiel brengen.

Email: dianaspaans  (at) online.nl

Fiscaal nummer: 8203.96.886

Bestuur: C. van den Berg (Voorzitter), L. Schröder  (Secretaris), A.J. Spaans  (Penningmeester)

Het beloningsbeleid: niemand krijgt een vergoeding, het Bestuur niet en de vrijwilligers evenmin. Wel betalen wij de benzinekosten voor het vele rijden naar de voederplekken en de dierenarts, de whiskas die aan de zwerfkatten wordt gevoerd en eventuele telefoonkosten. Als we een hele avond aan het vangen zijn, worden de pizza’s vergoed. Alle vrijwilligers doen dit werk naast hun (fulltime) baan. Als er geld tekort is in de stichting, dan leggen we zelf het verschil bij, indien nodig.

Het beleidsplan, de doelstelling en de uitgeoefende activiteiten: wij houden al vele jaren meerdere groepen zwerfkatten onder controle. Dit betekent dat alle dieren inmiddels zijn gesteriliseerd; kittens gesocialiseerd en onder dak gebracht bij goede tehuizen; zieke katten gevangen, verzorgd en in onze opvangen onder dak gebracht; oude zwerfkatten die het buiten niet meer redden, worden in onze opvangen ondergebracht. Onze contacten waarschuwen ons als er weer ergens een zwerfkat (tam of wild) hulp nodig heeft, zodat we direct aktie kunnen ondernemen. Eén groep zwerfkatten is door natuurlijk verloop en onze werkzaamheden inmiddels gereduceerd tot nul, dus dit is een uitstekend resultaat. We onderhouden veel contacten met andere zwerfkatten-stichtingen (van Limburg tot Groningen naar Den Haag) en helpen elkaar zo veel mogelijk. Ook onderhouden we contact met enkele andere zwerfkatten-voerders, zodat als hen iets overkomt (de meesten zijn al van oudere leeftijd), wij het voeren van deze groepen zwerfkatten over kunnen nemen.

Financiële verantwoording:

Januari tot en met 31 december 2023:

Donaties 20.732 euro

Dierenarts: 14.345 euro

Voer: 4.555 euro

Autokosten 500 euro

Eigen vermogen: 0 euro

Kas: 332 euro

Januari tot en met 31 december 2022:

Donaties: 27.852

Dierenarts: 21.996

Dierenvoer: 4.999 euro

Exploitatiekosten: 223 euro

Autokosten: 389 euro

Kas: 245 euro

Eigen vermogen: 0 euro